Loaded fries BBQ Pulled Chicken
30 min voorbereiden + 20 min bereidingstijd
3 uur in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 120 ºC. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de vruchten uit. Meng sinaasappelsap en -rasp met de kerrie en de oregano. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kippenbouten dicht tegen elkaar in de ovenschaal. Schenk er het sinaasappelmengsel over. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Sluit de schaal met nog een tweede vel aluminiumfolie, zodat nergens vocht kan ontsnappen.
- Bak de kippenbouten afgedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde oven in ongeveer 3 uur gaar.
- Maak intussen de barbecuesaus: rasp de ui grof. Meng de ui met de wijnazijn, de basterdsuiker, het paprikapoeder (of iets meer, naar smaak) en de ketchup.
- Laat de kip afkoelen, verwijder het vel en trek met twee vorken het vlees in stukjes van de botten (pulled chicken). Schep in de ovenschaal het vlees door de baksappen.
- Bereid de Wavy friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een koekenpan de kip met de helft van de barbecuesaus. Snijd de tomaatjes in kwarten en de ui in halve ringen. Hak de bieslook.
- Verwarm in een sauspan de room. Voeg de kaas toe en laat in de warme room smelten tot een gladde saus.
- Schep de Wavy friet op een schaal of 4 borden. Verdeel er de pulled chicken, de tomaatjes en de rode ui over. Schep de rest van de barbecuesaus erover. Schenk de kaasroom over de loaded fries. Bestrooi met de bieslook en serveer met de mayonaise.
- Schrik niet van de tijd, want de oven doet het meeste werk. Intussen maak je de barbecuesaus zelf. De warme cheddar-room maakt het tot ultiem genieten.
- Tip: Weinig tijd? Neem 600 gram koelverse pulled chicken en verwarm met de helft van de barbecuesaus.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 1220 kcal
- 83 g vet waarvan 25 g verzadigd
- 64 g koolhydraten
- 51 g eiwit
- 6 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen